سبد خرید شما خالی است.
همینقدر بساست که خداوند در قرآن کریم به حداقل 10 آیه در زمینه تربیت کودک اشاره کرده و به این مهم پرداخته است.
وَإِذْ قَالَ لُقْمَانُ لِابْنِهِ وَهُوَ یعِظُهُ یا بُنَی لَا تُشْرِک بِاللَّهِ إِنَّ الشِّرْک لَظُلْمٌ عَظِیمٌ (لقمان/13) [(به خاطر بیاور) هنگامی را که لقمان به فرزندش -در حالی که او را موعظه میکرد- گفت: «پسرم! چیزی را همتای خدا قرار مده که شرک، ظلم بزرگی است.»]
وَصَّی بِهَا إِبْرَاهِیمُ بَنِیهِ وَیعْقُوبُ یا بَنِی إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَی لَکمُ الدِّینَ فَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ (بقرة/132) [و ابراهیم و یعقوب (در واپسین لحظات عمر،) فرزندان خود را به این آیین، وصیت کردند؛ (و هر کدام به فرزندان خویش گفتند:) «فرزندان من! خداوند این آیین پاک را برای شما برگزیده است؛ و شما، جز به آیین اسلام [تسلیم در برابر فرمان خدا] از دنیا نروید!»]
پس بیائیم با تربیت صحیح دلبند خود هم دنیا و آخرت خود و هم دنیا و آخرت فرزندانمان را آباد کنیم. انشاءالله
ناشر: مهرستان (قبسات)
نویسنده: گروه نویسندگان شمسه
ویراستار: سید احمد حسینی بهارانچی
سال نشر: 1395
تعداد صفحات: 216
یکی یکی از تجربه های دوران دانشجویی گفتیم، نوشتیم و برای هم خواندیم، خندیدیم، حسرت خوردیم، بغض کردیم و .. تا شما فقط بخندید،بی بغض، بی حسرت و بی شکست..
این هم از بداقبالی ما دهه شصتی هاست، زمان ما که از این تجربه های هلو و ساندویچی خبری نبود. با این حال، برای شما ” امیدوارانه ” نوشتیم تا به جانتان بنشیند و به کارتان بیاید.
این کتاب اگر برای شما مجموعه ای از داستانک است، برای ما خاطره و نتیجه عمرمان است. به قول معروف کتاب را یهویی نخوانید. آن را مزمزه کنید و با خاطرات و حرف های درگوشی و یواشکی اش زمان بخرید و جان بگیرید.
این کتاب حاصل حرف ها و خاطراتی است که از جانمان کاسته تا بر ذهن و قلممان جاری شود. با دخترانه های درگوشی مهربان باشید که حاصل “آه” های زندگی دانشجویی ماست.
زندگی دانشجویی و غیر دانشجویی تان بی آه!
با دوستانش وارد کلاس شد. صندلی های آخر کلاس جای همیشگی شان بود. بعد از جاگیر شدن، بحث ها و شوخی هایشان ادامه پیدا کرد. سرشان در گوشی های موبایل بود و با یکدیگر حرف می زدند.
استاد که وارد کلاس شد، آن قدر مشغول بودند که حتی متوجه حضور او در کلاس نشدند. استاد چند باری سرفه کرد. تابلوی کلاس را که پاک کرد، چند ضربه ای به آن زد. یک دفعه به خودشان آمدند.
با وجود نگاه های سنگین استاد، تا آخر ساعت کلاسی، هیچ فرصتی را برای صحبت کردن و بازی با گوشی هایشان از دست ندادند…
بخشی از نمره، مربوط به تحقیق گروهی بود. با دوستانش هم گروه شدند. قرار شد طی جلسه ای سوالات خود را از استاد بپرسند. پشت در اتاق اساتید جمع شدند. در را که زدند، استاد گفت: «بفرمایید داخل.» یکی یکی وارد اتاق شدند. استاد به احترام آن ها از جای خود بلند شد. قبل از اینکه سوالاتشان را بپرسند، استاد گفت: «اجازه دهید گوشی تلفنم را در حالت سکوت قرار دهم.» سوالات شان را پرسیدند و او ابتدای هر پاسخی به آرامی می گفت: «اگر به مباحثی که در کلاس مطرح شد، مراجعه کنید، متوجه پاسخ سوال خود می شوید.» و با این حال با متانت پاسخ سوالاتشان را توضیح داد. هنگام خداحافظی دانشجویانش را تا پشت در اتاق مشایعت کرد.
خجالت زده بودند، هم از بزرگواری استاد، هم از رفتار گذشته خود.
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و خرید این کتاب اینجا کلیک کنید.
ناشر: مهرستان (قبسات)
نویسنده: علی رهبر
سال نشر: 1395
تعداد صفحات: 112
درحقیقت کتاب بیم موج ، کلیدهایی برای گشـودن قفل های ورود به دنیای بی آسیب مجازی فراهم می سـازد تا نسل کنونی هنگام ورود به فضای مجازی با بحران فکری و اخلاقی روبه رو نشوند و از آثار مثبت این فضا نیز محروم نمانند.
کتاب بیم موج بایدها و نبایدهای اخلاقی را برای زندگی جدید بشر در فضای مجازی به ارمغان آورده تا در گردابی چنین حائل، بتوان کشتی زندگی را به سلامت، از شب تاریک دنیا عبور داد.
روزی بشر بر شتر می نشست، در رقابت جسم و روح، تصمیم می گرفت؛ اما امروز در انتخاب کدامین شبکۀ ماهواره و کدام سایت و کدام نرم افزار و کدام کتاب و کدامین رفیق تصمیم می گیرد.
امروزه، بشر راحتتر به آبشخورها دسـت می یابد و گاهی برای انتخاب هایش مدیریت های ثانیه ای می طلبد. حساسیت های فضای مجازی می طلبد که انسان پیش از ورود به آنها خود را آماده کند و با امنیتی بیشتر در این راه گام بردارد.
چه بسیارند کسـانی که با عضویـــت در گروهی مجازی یا رجوع به سایتی، زمینـــۀ انتخاب درســـت برایشـــان فراهم شـــد و به معارف الهی و آیـات آفاقی آســـانتر دســـت یافتنـــد و چـــه انبوه انـــد انســـانهای معصومـی کـــه بـــه ایـن دریـای پرتالطـم آمدند و اندیشـه ها، باورهـا، اخلاق وفتوتشـان تباه شـــد و چـــه ارتباط هـای تعریف نشـده ای شـــکل گرفـت که نسلی را بـــه گرداب های گناه کشانید.
مســـدود کردن این رسـانه های مجـازی و محدود کردن بشـــر در اسـتفاده از این رسـانه ها، نه ذاتا ممکن اســـت و نه مصلحـت.
آنچه می تواند تـــا حدود زیادی جلوی این ســیل بنیان افکن را بگیرد، عبارت اســـت از: توجیه نســـل، ایجاد محدودیتهای منطقی، رعایت اخـلاق، مدیریت بهره مندی و قطع نکـــردن ارتباط با آ گاهان مسـیر تکامل و عالمان مهذب.
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و خرید این کتاب اینجا کلیک کنید.
این جلد شامل 7 بخش با عناوین: «پرنده ام مرا رها کن از قفس»، «پرنده در خال آسمان زیباست» و «رفتارشناسی پرنده های قفسی»، «چرا پرنده ها را در قفس دوست داریم؟»، «چگونه میله های قفس را بشکنیم؟»، «قفس، تنها راه دربند کردن پرنده نیست» و «پرنده ام تا امروز در قفس بوده!!» می باشد. ضمیمه ی ادبی این کتاب نیز «خوش به حال پچه هایی که اسیر تو می شوند!» نام دارد.
موضوع اصلی این جلد از کتاب «آزادی و نقش آن در تربیت فرزند» است.
بخش اول، «آزادی و رابطه آن با ابراز محبت» است و دو خط قرمز برای آزادی کودکان مشخص می شود، یکی کار خطرناک و دیگری کار زشت.
در بخش دوم آثار آزادی کودکان بررسی می شود که عبارت است از: 1. ایجاد رابطه ی عاطفی میان کودک و والدین 2. تخلیه ی انرژی و رسیدن به آرامش 3. دستورپذیری 4. پاسخ دادن به حس کنجکاوی کودک 5. کمک به استقلال کودک 6. کمک به بزرگ شدن کودک.
در بخش سوم نیز «آثار محدودیت های بی جا» بررسی می شود که شامل: 1. شرارت 2. لجاجت 3. افسردگی 4. ترس 5. از بین رفتن برخی از علاقه های مثبت 6. مخفی کاری 7. از بین رفتن اقتدار والدین می باشد.
در بخش چهارم نیز دلایل آزاد نگذاشتن کودکان بررسی شده است که برخی از دلایل آن عبارت است از: ناآگاهی، بی حوصلگی، به هم ریختگی خانه، کم بودن زمان مادر و…
در بخش پنجم و ششم از موضوع «هنر آزاد گذاشتن کودک» و « هنر محدود کردن کودکان» سخن به میان آمده است.
و در بخش آخر به دو پرسش اساسی پاسخ داده شده آست:
پرسش اول: ما که تا به حال به کودک آزادی نداده ایم، چه کنیم؟
پرسش دوم: آیا آزادی پس از هفت سال، ادامه دارد؟
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و خرید این کتاب اینجا کلیک کنید.
ناشر: مهرستان (قبسات)
نویسنده: عبدالعظیم کریمی
ویراستار: محسن ملاباشی | شهره زمانی
سال نشر: 1395
تعداد صفحات: 392
در این گفتارهای ناباب و نایاب، بابی دیگر از تعلیم و تربیتِ نایاب گشوده می شود تا همه مؤلفه ها و عناصر تربیتِ آسیب زا را به چالشی دردناک درکشاند.
کتاب با این گزیده ها آغاز شده است:
• فاجعۀ اصلی در تعلیم و تربیت این است که ما دیگر قادر نیستیم فاجعه را در تعلیم و تربیت حس کنیم!
• دینی کردن افراد، مخفیگاه مخوف تخفیف حس دینی آن هاست!
• آنچه ما را از حقیقت تربیت بازداشته، استحالۀ تربیت از ساحت فطرت الهی به ساحت صنعت انسانی است!
• بشر هم اکنون به گونه ای تربیت شده است که به جای اینکه حیوان ناطق باشد، ناطق حیوان است!
ناباب و نایاب دو بخش دارد. «چگونه از تعلیم و تربیت دست برداریم؟» عنوان بخش اول است که در نه گفتار تنظیم شده است: تدسیه (توطئه) در برابر تزکیه (توسعه)؛ تربیت به مثابۀ تبعیت؛ دانش قبلی خواستگاه تربیت دینی؛ بازجست عزت نفس در گفتمان «بودن»؛ ایجاد تحول، مانع تحول است؛ یادگیری «پدیدارشونده» در برابر یادگیری «بازتولیدشونده»؛ بازی و فراغت به مثابۀ عبادت؛ آسیب شناسی تربیت؛ حس دینی به سبک کودکی.
بخش دوم کتاب با عنوان «تربیت پرهیزی به جای تربیت تجویزی» هشت گفتار بعدی را دربرگرفته است: غایت تربیت کردن، تربیت نکردن است؛ غایت فزونی و پیشرفت، کاستن و بازگشتن است؛ غایت هدفمندی در تربیت، هدف زدایی از تربیت است؛ غایت تشویق، تنبیه است؛ غایت بزرگ شدن، کودک شدن است؛ غایت راز آموزش، رازپوشی است؛ غایت آگاهی غفلت است؛ غایت منفی، مثبت است.
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و خرید این کتاب اینجا کلیک کنید.
ناشر: خادم الرضا علیه السلام
نویسنده: حسین دهنوی
تعداد صفحات: 200
یکی از مسائل مهم جامعه، تربیت کودکان و نوجوانان است که اگر به شکل علمی و روان شناسانه و با استفاده از دستورهای دینی بدان پرداخته شود، بسیاری از مشکلات تربیتی – اخلاقی و مفاسد اجتماعی از بین خواهد رفت.
استاد محترم جناب حجت السلام دهنوی، مباحثی کاملا علمی و روان شناسانه و راهکار هایی عملی و کاربردی را با استفاده از ارزش های دینی و روایات معصومین در این کتاب ارائه کرده اند.
بخشی از کتاب
برخی از مهمترین ویژگیهای مربی چنین است:
1. اخلاص:
با توجه به این که مؤثر واقعی خدا است، مربی برای تأثیر سخن و رفتارش باید اخلاص داشته باشد و برای خدا تربیت کند. اگر مربی، تمام ابزارهای تربیت (آگاهی از روانشناسی کودک، آشنایی با مسائل علمی علوم تربیتی، آگاهی از زوایای روحی ـ روانی کودک) را در دست داشته باشد، اما خدا را در نظر نگیرد، در تربیت موفق نخواهد بود.
2. توکل:
با توکل به خدای بزرگ، مسیر پر پیچ و خم تربیت، راحتتر پیموده میشود.
3. توسل:
توسل به امامان معصوم بسیار راهگشا است. ما شیعیان در اقیانوس برکت معصومان غرقیم؛ اما قدر آن را نمیدانیم؛ چونان ماهی که در آب است و قدر آب را نمیداند.
بسیاری از والدین برای رفع مشکلات مادی خود به این نورهای الاهی متوسل میشوند؛ اما برای داشتن فرزندانی متدین، صالح، باهوش و مؤدب، به درگاه آنان توسل نمیجویند.
4. درک دنیای کودک:
پدر یا مادر، باید روح خود را از قالب بدن خویش درآورده، در قالب بدن کودک قرار دهند. باید دنیا را از چشم او ببینند. تا زمانی که این اتفاق نیفتد، تربیت کودک مشکل خواهد بود. اگر والدین به دوران کودکی خود بیندیشند و آن دوران را به یاد آورند، به طور قطع بسیاری از رفتارهای کودکانشان قابل تحمل خواهد شد؛ زیرا خواهند فهمید بسیاری از رفتارهایی که از دید آنان نابهنجار مینماید، اقتضای سن کودکان است.
رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرمود: «مَن کان عنده صبیّ فلیتصابَ له». [1]
چون که با کودک سر و کارت فتاد هم زبان کودکی باید گشاد.
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و خرید این کتاب اینجا کلیک کنید.
ناشر: خادم الرضا علیه السلام
نویسنده: حسین دهنوی
سال نشر: 1388
تعداد صفحات: 200
یکی از مسائل مهم جامعه، تربیت کودکان و نوجوانان است که اگر به شکل علمی و روان شناسانه و با استفاده از دستورهای دینی بدان پرداخته شود، بسیاری از مشکلات تربیتی – اخلاقی و مفاسد اجتماعی از بین خواهد رفت.
استاد محترم جناب حجت السلام دهنوی، مباحثی کاملا علمی و روان شناسانه و راهکار هایی عملی و کاربردی را با استفاده از ارزش های دینی و روایات معصومین در این کتاب ارائه کرده اند.
بخشی از کتاب
1. به ترس کودک، حساسیت و توجه فراوان نشان ندهید. توجه بیش از حد شما این پیام را به او می دهد که ترسش واقعی است.
2. با همسر یا همسایگان و دوستان، درباره دزدی منازل در حضور کودک سخن نگویید.
3. مراقبت بیش از حد از او را کم کنید. مراقبت افراطی، پیام آور ناامنی دنیا است.
4. از دیگران با بی اعتمادی سخن نگویید و فرزندتان را از ملیت یا قشر خاصی نترسانید. به او القا کنید که بیشتر مردم مهربانند و فقط اندکی به کارهای خلاف از جمله دزدی دست می زنند.
5. توجه فراوان به مسائل امنیتی پیش از مسافرت (وارسی افراطی قفل ها، روشن گذاشتن لامپ ها، سپردن منزل به همسایه ها و…) در حضور کودک، بر ترس او از دزد می افزاید. در عین حال که توجه به مسائل امنیتی خوب است، توجه افراطی به ویژه در حضور کودک مطلوب نیست.
6. از بردن نشریات مربوط به حوادث و اخبار دزدی و جنایت به منزل بپرهیزید یا دست کم از دید کودک پنهان دارید.
7. برای آرامش او، به طور غیرمستقیم (نه به این جهت که او از دزد می ترسد)، حفاظ های پنجره ها را محکم کنید. دانستن نشانی و شماره تلفن منزل خود یا داشتن شماره تلفن همسایه یا برخی نزدیکان، آرامش خاطر او را بیشتر می کند.
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و خرید این کتاب اینجا کلیک کنید.
ناشر: خادم الرضا علیه السلام
نویسنده: حسین دهنوی
سال نشر: 1388
تعداد صفحات: 200
یکی از مسائل مهم جامعه، تربیت کودکان و نوجوانان است که اگر به شکل علمی و روان شناسانه و با استفاده از دستورهای دینی بدان پرداخته شود، بسیاری از مشکلات تربیتی – اخلاقی و مفاسد اجتماعی از بین خواهد رفت.
استاد محترم جناب حجت السلام دهنوی، مباحثی کاملا علمی و روان شناسانه و راهکار هایی عملی و کاربردی را با استفاده از ارزش های دینی و روایات معصومین در این کتاب ارائه کرده اند.
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و خرید این کتاب اینجا کلیک کنید.
ضمیمه اول جلد چهارم کتاب «من دیگر ما»
ناشر: آیین فطرت
نویسنده: محسن عباسی ولدی
مشاور علمی: گروه تربیتی آیین فطرت
سال نشر: 1394
تعداد صفحات: 141
چند ماه پیش از این رهبرانقلاب در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی نگرانی چندبارۀ خود را از تهاجم فرهنگی غرب ابراز داشته و در همین راستا نسبت به ترویج بازی های سنتی تأکید ورزیدند.
چند ماه پیش از این رهبرانقلاب در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی نگرانی چندبارۀ خود را از تهاجم فرهنگی غرب ابراز داشته و در همین راستا نسبت به ترویج بازی های سنتی تأکید ورزیدند. ایشان در این دیدار فرمودند: « ما بچّه های خودمان را که اَلَک دولَک بازی میکردند که تحرّک داشت و خوب بود، گرگم به هوا بازی میکردند که کار بسیار خوبی بود و ورزش بود و بازی و سرگرمی بود، یا این چیزی که خط کشی میکنند و لیِ لیِ میکنند – بازیِ بچّه های ما اینها بود – آورده ایم نشانده ایم پای اینترنت، نه تحرّک جسمی دارند، نه تحرّک روحی دارند، و ذهنشان تسخیر شده به وسیله ی طرف مقابل. خب بیایید بازی تولید کنید، بازی ترویج کنید، همین بازی هایی که بنده حالا اسم آوردم و ده تا از این قبیل بازی [که ] بین بچّه های ما از قدیم معمول بوده را ترویج کنید؛ [این ] یکی از کارها است، اینها را ترویج کنید.»
ضمیمه جلد چهارم: بازی های عسلی و عسل های بدلی (نقش بازی در تربیت کودک) از مجموعه “من دیگر ما”، کتاب بازی بازوی تربیت است که در آن 140 بازی برای کودکان در سنین مختلف به تفکیک سن آموزش داده شده است تا والدین با بازی های مختلف آشنایی کافی را داشته باشند.
کتاب بازی بازوی تربیت در دو بخش «مرحله شکل گیری توانمندی ها» و «دوره ی کامل شدن توانمندی ها» حاوی 140 بازی از دوران نوزادی تا دوران نوجوانی است؛ بازی هایی که در فرهنگ بومی کشورمان رواج داشته؛ اما آرام آرام به دست فراموشی سپرده می شوند.
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و خرید این کتاب اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده کتابت های بیشتر با موضوع تربیت فرزند کلیک کنید.
برای مشاهده کتاب های بیشتر با موضوع خانواده و تحکیم خانواده کلیک کنید.
برای مشاهده کتاب های بیشتر با موضوع سیاسی اجتماعی کلیک کنید.
برای مشاهده کتاب های بیشتر با موضوع معارف و اخلاق کلیک کنید.