سبد خرید شما خالی است.
تربیت در کل جوامع بشری و تمامی فرهنگها، یک اصل اجتناب ناپذیر است و جوامع بشری با هر نوع دین و مذهب و گرایشی، کم و بیش به آن اعتقاد دارند. بدون شک تربیت اسلامی که از دیدگاه قرآن و ائمه اطهار علیهم السلام بیان شده، کاملترین و بهترین نوع تربیت را به جوامع بشری عرضه داشته. دراین نوشتار بر آنیم با معرفی چند جلد کتاب به معرفی این نوع تربیت بپردازیم. البته ناگفته نماند که در این زمینه کتابهای بسیار خوب دیگری هم هست که در دسترس این حقیر نبودند.
انسان برای مسئله ای بالاتر از شکل گرفتن و تکامل یافتن باید بکوشد چون تنها این کافی نیست که شکل بگیریم و در ابعاد وسیع ماده و معنا تکامل پیدا کنیم . زیرا با این تکامل یافتن مسئله بن بست و عبث و پوچی زودتر پیش می آید و عمیق تر مطرح می گردد که بالاتر از تکامل همان رشد است و قرآن کتابی بود که پس از شکل گرفتن (تکامل) رهبری کردن را می آموخت که رشد رهبری کردن استعداد های تکامل یافته است .
برای مشاهده کتاب های بیشتر با موضوع معارف و اخلاق کلیک کنید.
«بودن» و «برای چه بودن» و «چگونه بودن»، سه پرسش کلیدی، اساسی و بنیادی است که استاد مطرح میکنند و میفرمایند: انسان از هنگامی که نیروی تعقل و سنجش در او فعال میشود و بر وجود خود و اهداف خود و روشهای خود نظارت میکند، تولد انسانی او آغاز میشود. انسان در این مرحله از وقوف و بینش، بودن، برای چه بودن و چگونه بودن خود را زیر سؤال میبرد و از طبیعیترین حالتهای خود میپرسد و بر آنها نظارت میکند.
این وقوف و بینش، بر هر نوع بحث علمی، فلسفی، عرفانی و روانی و اجتماعی مقدم است.
بنابراین این: انسانِ خودآگاه، اولین مسألهاش بودن و چگونه بودن و برای چه بودن است.
و این از کارهایی است که باید در اوائل بلوغ انجام گرفته باشد و آدمی باید جواب این سؤالها را پیدا کرده باشد تا به زندگی و مرگش معنا بخشد.
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و خرید این کتاب اینجا کلیک کنید.
روش تربیتی اسلامی در دو دوره قبل و بعد از بلوغ
ناشر: لیله القدر
نویسنده: علی صفائی حائری
سال نشر: 1399
تعداد صفحات: 100
انسان در دو فصل، نوشته ای است که در فروردین ماه سال 1360 به صورت سخنرانی در تالار وحدت مطرح شد و به تربیت انسان در دو مرحله پیش از بلوغ و پس از بلوغ نظر دارد و در دو فصل مکتوب گردیده است.در فصل اول به محیط های تربیتی، شکل های تربیتی، عوامل تربیتی و وسایل تربیت توجه دارد.در فصل دوم، انسان را در چهار حوزه معرفت، احساس، عمل، علوم مورد ارزیابی قرار می دهد.
در این نوشته از تربیت اسلامی، فلسفه اسلامی، عرفان اسلامی و اخلاق اسلامی، صحبت شده و به اشاره میان دو جریان اسلامی و مسلمین در تربیت و فلسفه و عرفان و اخلاق خط فاصل گذاشته شده است؛ چون جریان التقاط همیشه ریشه در بیرون مرزهای اسلام ندارد که گاهی از دل مسلمین هم منشاء می گیرد و دستاورد مسلمین به اسلام بسته می شود.
این کتاب در عین اختصار ، حاوی نکات تربیتی فراوانی است که تامل خواننده را می طلبد.
در این محیط ( محیط باز ) به جای خصلتهای راستگویی ، تعاون، فداکاری، استقامت، صبر؛ شجاعت و … و به جای ارزشهای اجتماعی چه خصلت یا ارزشی ، قابل پیگیری و سزاوار بازسازی است؟
اگر ما بتوانیم به جای این خصلتها و ارزشها ، شخصیت و حریت و تفکر را در کودک پایه بگذاریم کار بزرگی کرده ایم. شخصیتی که کودک را در برابر هجوم ها مسلط کند و به دیگران اجازه ندهد که به جای او تصمیم بگیرند و با دستور و یا نصیحت و دلسوزی بر او تحمیل کنند و حریتی که مهاجم را حتی اگر در عادتهای کودک رخنه کرده و در ناخودآگاه او نفوذ کرده باشد بیرون بریزد و این بار تحمیلی را بیندازد و این برگهای زرد را بگذارد تا در او دوباره جوانه ها و شکوفه ها سبز شوند و تفکری که بتواند لباس تازه ای برای او دست و پا کند و اندام عریان او را بپوشاند…
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و خرید این کتاب اینجا کلیک کنید.
ناشر: لیله القدر
نویسنده: علی صفائی حائری
سال نشر: 1385
تعداد صفحات: 252
کتاب آیه های سبز داستانها و نکات تربیتی در آثار استاد قرآن ضرورت قصه و تمثیل را یادآوری کرده است
فَاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُون (اعراف 176)
وَ تِلْكَ الْأَمْثالُ نَضْرِبُها لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُون
سوره حشر آیه 21
اینها یک زبان هنری است و تفکر را به جریان میاندازد
از جهت دیگر استاد بنا بر حدیث امام کاظم علیهالسلام که هرچه میبینی به تو پند و موعظهای دارد به شکلی روشمند، میآموخت که چگونه میتوان از حادثهها درس آموخت و عبرت گرفت
سه اصل در کتاب مسئولیت و سازندگی بخش تدبر مطرح شده است
در هر صورت این کتاب قصهها، حکایتها و نکتهسنجیهای شیرین استاد است که پیش روست و استاد توانمند و موفقی در خطابه میگفت از بس این کتاب را خواندهام ورق ورق شده است!
اینها واقعیاتی است که اگر چه به صورت حکایت و داستان بیان شده اما نشانههایی است از شکوفایی و رویش و رشد(تربیت)
«من جوانی را سراغ داشتم سخت وابستهٔ لباس و قیافهاش بود، حتی وسواسی داشت که پارچهاش از کجا باشد و دوختش از فلان و مدلش از بهمان.
برای دوستی با او همین بس که از لباسش و اتویش و قیافهاش تحسین کنی و یا از طرز تهیهٔ آن بپرسی. او عاشق ظاهر سازی و سر و وضع مرتب بود و به این خاطر از خیلیها بریده بود تا اینکه عشقی بزرگتر در دلش ریخت و با دختری آشنا شد و با هم سفری کردند و در راه تصادفی.
جوانک در آن لحظهٔ بحرانی از رنجهای خودش فارغ بود و خودش را فراموش کرده بود و به محبوبهاش میاندیشید و سخت به او مشغول بود.
او به خاطر پانسمان محبوبش به راحتی لباسهایش را پاره میکرد و زخمها را میبست و راستی سرخوش بود که خطری پیش نیامده است.
هنگامی که عشقی بزرگتر دل را بگیرد، عشقهای کوچکتر نردبان آن خواهندبود.»
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و خرید این کتاب اینجا کلیک کنید.
ناشر: دفتر نشر معارف
نویسنده: جمال صادقی
سال نشر: 1397
تعداد صفحات: 352
«آن سوی مرگ» کتابی است نوشته ی جمال صادقی که تلاش می کند از طریق مصاحبه با افرادی که ادعا دارند که مرگ را دیده و تجربه کرده اند این حس و این تجربه ی پیچیده و ماورایی را به خوانندگان ارائه کند.
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و خرید این کتاب اینجا کلیک کنید.
مولف: علی صفایی حائری
ناشر: لیلة القدر
سال نشر: 1399
تعداد صفحات: 76
در تمامی فرهنگها، تربیت صحیح کودکان همواره یکی از دغدغههای والدین بودهاست و کسی نیست که نسبت به این موضوع بیتفاوت باشد و یا اهمیت کمی برای آن قائل شود. علی صفایی حائری در این کتاب درباره روشهای تربیت کودک و عوامل دخیل در تربیت با تاکید بر نقش معلم سخن گفته است: «بچهها علاقههای فراوانی دارند، آرزوهای طول و دراز دارند و این هم یکی از نقاط ضعف آنهاست که از این راه میشود به تربیت و تأدیب آنها پرداخت و به نتیجه رسید. در این کار هم باید دقیق بود تا این که دروغ و تخلف پیش نیاید؛ چون همین که یک تهدید و یا یک وعده عملی نشود، دیگر تهدیدها و وعدهها کاربردی ندارند، گذشته از این که عملا درس دروغ و فریب را هم یاد گرفتهاند و آموختهاند.
مربی باید آگاه باشد که قول ندهد و اگر هم داد حتمآ وفا کند تا همین راستگویی او، در این مورد هم یک درس باشد. مربی باید متوجه باشد که جایزهها به صورت باج در نیاید و کودک، سوداگری نشود که در برابر هر کار خوبی، طلبکار جایزهای باشد؛ چون این روحیه بچه را فاسد میکند و این نقطه ضعف، او را خود فروش کرده و ارزان قیمت بار میآورد که زود میتوان خریداریش کرد و به هر کاری وادارش نمود، لذا آنجا که خود کودک میگوید اگر فلان چیز را بدهی فلان کار را به خوبی انجام میدهم، نباید از این عامل استفاده کرد؛ چون این پیشنهاد، از یک نیرنگ کودکانه و یک پلتیک شیطنتآمیز خبر میدهد و این خود علامت فساد در روحیه و قابل خریداری بودن روحیه کودک را میرساند.»
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و خرید این کتاب اینجا کلیک کنید.
ناشر: لیله القدر | ذکرا
نویسنده: همایون هنربخت
سال نشر: 1396
تعداد صفحات: 326
کتاب حاضر حاصل جلساتی است با موضوع مدخل و گام هایی ضروری برای طی مراحل پر نشیب راه و نیل به سرمنزل مقصود یعنی «سعادتمندی».
این کتاب در 11 فصل نگارش یافته که برخی از عناوین آن عبارت است از: تأملی در خویشتن، ماهیت انسان، دنیا چیست، موانع راه و … .
برای مشاهده کتاب های بیشتر با موضوع معارف و اخلاق کلیک کنید.
هدف از خلقت تو لذت بردن و خوش بودن و کسب مقام و موقعیت نیست بلکه تو را خلق کردم تا به من نزدیک و متصف به من شوی تا جایی که می توانی صفات مرا اخذ کنی و آنها را جزء صفات و سرشت خود کنی وبه رنگ صفات والای من درآیی و به مقام عبودیت و خلیفه الهی من برسی و در نتیجه خدا گونه شوی و به منبع بی انتهای قدرت و صفات من متصل شوی.
برای مشاهده اطلاعات بیشتر و خرید این کتاب اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده کتاب های بیشتر با موضوع معارف و اخلاق کلیک کنید.
برای مشاهده کتاب های بیشتر با موضوع سیاسی اجتماعی کلیک کنید.
برای مشاهده کتاب های بیشتر با موضوع تحکیم خانواده کلیک کنید.