سبد خرید شما خالی است.
كه تلاش دارد نگاهي عقلگرايانه به مباحث پيراموني حوزه ايثار و شهادت علي الخصوص بحث روايتگري داشته باشد، در دو فصل با عناوين ناگفتههاي شهادت و بايستههاي روايت تدوين شده است كه فصل دوم آن خود شامل پنج بخش است كه به مباحث اساسي در حوزه روايتگري سيره شهدا ميپردازد: تعريف و تبيين روايتگري (در راهیان نور)، سيره شهيد، بايستهها و تحريفها.
تأملی در واژه شهید، شهید یا قتیل، ارزش شهادت به چیست، آرزوی شهادت، رابطه عشق و شهادت، رابطه ولایی در عشق، رابطه عشق و شهادت، ارتباط جهاد اکبر و جهاد اصغر، تاملی در روایت و تحلیل، فرهنگ شهید، سیره شهید یا رویکرد زندگانی او، اتقان در بیان سیره شهدا، تحریف احساسی، تحریف در وقایع و علل ورود مقوله تحریف در حقایق دفاع مقدس از جمله موضوعاتی است که در زیر مجموعه فصل های این کتاب ذکر شده است.
این اثر گامی برای باز شدن پنجره ای رو به بوستان شهادت در قاب زرین اندیشه و خرد است، آنچه در این کتاب آمده تنها فرصتی است برای تضارب آرای صاحب نظران در حوزه ای که کمتر به آن توجه نشان داده ایم.
نویسنده این کتاب جوان خوش فکر حوزه علمیه و فارغ التحصیل رشته های فلسفه و هنر است که تراوشات ذهنی خود را با محوریت روایات و معارف دین به رشته تحریر درآورده که در نوع خود بدیع و ژرف است.
کتاب بایسته های روایت ناگفته های شهادت به دو بخش اصلی تقسیم شده که بخش اول آن ناگفته های شهادت است که به بیان ناگفته ها و مسائلی قابل توجه از مباحث اعتقادی شهید و شهادت پرداخته است. در یافتن پاسخ از عقل خود فراتر رفته و به نظرات ائمه اطهار علیه السلام مراجعه کرده است.
بخش دوم این کتاب که بیان بایسته های روایتگری نامگذاری شده، همه بایسته های این عرصه مقدس ذکر شده است.
این مجموعه در تکمیل بایسته ها و از همه مهم تر بیان و تبیین مطالبات مقام معظم رهبری در موضوع روایتگری مخصوصا در راهیان نور است و دو محور اصلی اتقان و بیان هنرمندانه که موضوع سخنان ایشان در جمع راویان موسسه سیره شهدا بوده بخش عمده مبحث روایتگری این کتاب است.
کتاب شامل دو بخش اصلی است . در بخش اول به موضوع شهید و شهادت می پردازد نویسنده به شرح زوایای شهادت و ناگفته های آن میپردازد..و در بخش دوم بایسته های روایتگری دفاع مقدس آورده شده است .
ناگفته های شهادت شامل :
تاملی در واژه شهید , شهید یا قتیل
ارزش شهادت به چیست ؟شهادت طریقت یا موضوعیت
همه امامان شهیدند ;چرا ؟
مقام شهادت لقب شهید
رابطه عشق و شهادت, رابطه ولایی در عشق
ارتباط جهاد اکبر و جهاد اصغر , شهید قهرمان کدام میدان است؟
رابطه سلاح و ایمان در جهاد اصغر
در بخش دوم بایسته های روایت ذکر شده است که به تعریف و تبیین تاملی در روایت وتحلیل , چرا برای شهید روضه میخوانیم ,فرهنگ شهید, شهید الگوست شهادت طریق ,سیره شهید ,سیره شهید حجت است یا موید؟
در بخش بایسته ها به بیان هنرمندانه همذات پنداری و اتقان در بیان سیره شهدا پرداخته شده است
و در بخش تحریف :
تحریف در رسالت روایت از زنان مجاهد;آسیب ها و فرصت ها
تحریف احساسی,
تحریف در وقایع
علل ورود مقوله تحریف در حقایق دفاع مقدس
((از مهمترین مباحث موجود در مقوله روایت و بیان سرگذشت اتقان است اتقان در لغت به معنای محکم و استوار کردن کار و در اصطلاح بیان قوی مستند و غیر قابل تاویل است . اتقان عنصر ویژه ای است که اگر اهمیت آن دچار فراموشی شود داستان یا هر قضیه محکیه ایی در مراحل اول دچار مجاز گویی و در مرحله بعد دچار تحریف و حتی تناقض میگردد …))
((تحریف به دو نوع لفظی و معنوی تقسیم میگردند برخی آسیب های قابل بیان منشا تحریف لفظی و ایجاد تغییرات ظاهری نتشارات مشقاهری در وقایع و حقایق جنگ میگردد و برخی دیگر موجب تغییر محتوایی و معنوی . بر این اساس اگر بخواهیم به علل تحریف بپردازیم آنها عبارتند از ورود ناشیانه هنر به عرصه جنگ درک نادرست راوی نسبت به برخی مقولات افراط و تفریط راوی در اعتقاد به فرهنگ دفاع مقدس برجسته سازی موارد نادر عدم تقاضای مخاطب بر دریافت سند روایت اشکال سیستمی نظارت بر اسناد دفاع مقدس نبودن ملاک معین در جرح و تعدیل روایت نبودن ملاک معین در جرح و تعدیل راویان انفعال با انتقاد در مواضع سیاسی منافع شخصی سیاسی و یا حتی ناسیونالیستی.))
برای مشاهده کتاب های بیشتر با موضوع راهیان نور کلیک کنید.
ناشر: موسسه روایت سیره شهدا
نویسنده: محمدتقی وکیل پور، رضا آبیار
سال نشر : 1392
تعداد صفحات : 144
هر زیارتی آدابی دارد؛ و زیارت شهدا هم آداب مخصوص به خودش. آنچه در کتاب «فانوس زائر» تدوین شده، گلچینی است از مسائل و موضوعاتی که در طول سفر زیارتی شهدا در راهیان نور به آن نیاز خواهید داشت. موضوعاتی از قبیل رعایت آداب و اخلاق سفر، آداب زیارت شهیدان، احکام ضروری سفر و … .
این کتاب ارزشمند تقدیم به خوش سیرتانی که با تاسی به سیره ناب شهیدان در امتداد قافله نور، جویندگان حقیقتاند تا به بلندای ابدیت، جاودانه باشند.
بهانه بجای مقدمه
گام اول: رعایت آداب و اخلاق سفر
گام دوم: آداب زیارت شهیدان
گام سوم: آشنایی با سیره و سلوک شهیدان
گام چهارم: برخی احکام ضروری و مورد سوال در منطقه
گام پنجم: نمازهای مستحبی و عقد اخوت
گام آخر: پیمان بستن با شهیدان
زیارت مقتل شهیدان والامقام و حضور صدها هزار زائر عزیز در مشهد شهدای هشت سال دفاع مقدس، فرصتی است مناسب برای اکتشاف گنجهای تمامنشدنی که رهبر عظیمالشان ما بر آن تاکید داشتهاند و نیز زمینهای است که هر چه بیشتر خود را به مکتب و ساحت قدس شهیدان عزیز نزدیک کنیم.
حضرت علی علیه السلام میفرمایند: همراه پیامبر اسلام صلوات الله علیه از غزوه ذاتالسلاسل برمیگشتم، در مورد شهدا سوالی نمودم، حضرت فرمودند:
1- هنگامی که رزمندگان عزم میدان میکنند، خدا برایشان برئت و دوری از آتش جهنم را مقرر میفرماید.
2- هنگامی که برای جهاد مجهز میشوند، خدای تعالی به آنان بر فرشتگان مباهات و افتخار میکند.
3- هنگام وداع با خانوادهشان، در و دیوار برایشان گریه میکنند و از گناهانشان بیرون میشوند همانگونه که مار پوست میگذارد.
4- آنگاه منادی فریاد بر میآورد (بهشت در سایه شمشیرها است).
5- در آن هنگام طعم نیزه و شمشیر بر شهید آسانتر از نوشیدن آب سرد و گوارا در روز پرحرارت میگردد.
6- هنگامی که شهید بر اثر اصابت شمشیر و نیزه از اسب سرازیز میشود، هنوز به زمین نرسیده خداوند همسرش را که از حورالعین است به سراغش میفرستد تا بشارتش دهد به کرامتها و منزلتها و مقامهایی که خدا برایش فراهم کرده.
7- به محض اینکه شهید بر زمین میافتد به او میگوید: آفرین بر روح پاک که از بدن طّیب و طاهر بیرون شد.
8- روز قیامت شهید از قبرش بیرون آید در وضعیتی که شمشیرش نمایان است. از رگهایش خونی میریزد که بوی مشک میدهد و در عرصه قیامت قدم میگذارد، اگر پیامبران سر راهش نشسته باشند، از بس او را پرنور و پربها میبینند، به احترامش بر میخیزند و یک شهید نسبت به هفتاد نفر از بستگان و آشنایانش شفاعت میکند.
و اما سفر، مولایمان علی علیه السلام همان ناخدای کشتی انسانسازی، درباره سفر فرمودهاند: سفر ترازوی اخلاق است.
برای مشاهده کتاب های بیشتر با موضوع راهیان نور کلیک کنید.
برای ارتقاء سطح روایتگری پیرامون شهدا طرحریزی شده است. راوی میتواند با مطالعه این کتاب بهترین فرصتها را برای روایتگری انتخاب نموده و با توجه به اطلاعات منطقه، یادمان و نمادهای معرفی شده در هر منطقه، بهترین سوژههای سخنرانی را برای روایتگری انتخاب نماید.
ناشر: موسسه روایت سیره شهدا
نویسنده: جواد شفیعیان
تحقیق و تنظیم کتاب: معاونت پژوهش و مطالعات راهبردی موسسه روایت سیره شهدا
سال نشر : 1391
تعداد صفحات : 298
ده روز قبل از ارتحال حاج اقا از طرف جهاد کشاورزی تهران به دیدار از مناطق جنگی مشرف شدیم.در حقیقت این سفر اخرین دیدار حاج اقا از مناطق جنگی بود.اولین توقف ما در دو کوهه بود. ساعت دو بامداد بو که به پادگان رسیدیم.وقتی از ماشینیاده شدیم به طرف شهدای گمنام رفت و سجده ای طولانی به جا اورد به طوری که تا صبح در حسینیه حاج همت بیدار بود و راز و نیاز می کرد.
حال و هوای حاج اقا مرا متعجب کرده بود. پیش از این نیز ایشان را در مناطق جنگی با حالتی منقلب دیده بودم اما این بار حالاتش رنگ و بوی دیگری داشت.گویا مرغ جانش دیگر تحمل قفس تن را نداشت و بالی برای پرواز یافته است.